"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 1., vasárnap

EPER SORBET















Ismét egy finom, igazi nyári fagylalt... Mert nem lehet megunni. Sem ezt a hűsítő nyalánkságot, sem az epret... Pénteken elmentem epret szedni, és a nyolc üveg áldásos eperlekvár mellé, készülz egy adag sorbet is. Csak 5 hozzávaló és 5 perc. Már mint a készítését illetően. Természetesen a fagyivá alakulásához még kell négyszer 5 perc, de megéri, mert nagyon finom. Már alig várom, hogy a málna termésnek induljon, mert ő lesz a következő áldozata a fagylaltgépemnek...


Hozzávalók 4 személyre: 2 csésze kicsumázott eper, 2 csésze sűrű tejszín, méz vagy cukor az édesítéshez, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor. Díszítéshez: eperlekvár, citromfű.


Az epret, a kétféle cukrot, a sót mélyebb edénybe tesszük majd botmixerrel pürésítjük. Az epres krémhez hozzákeverjük a sűrű tejszínt, majd a keveréket a fagylalt gépbe öntjük. Kb. 20-25 perc alatt krémessé-kristályossá dermesztjük. A kész sorbetet fagylaltos kanállal kelyhekbe adagoljuk, a gombócok tetejére eperlekvárt csorgatunk, majd citromfű levélkével díszítve kínáljuk. Ha nincs kéznél fagylaltgép, akkor a masszát egy alacsony peremű tálba öntjük és a mélyhűtőbe téve, 1/2 óránként megkeverve megdermesztjük a kellő állagúra. Nagyon finom, kellemesen savanykás, nyári nyalánkság.










3 megjegyzés:

  1. Mandulagyulladásom van ugyan, de ez sem gátolna abban, hogy bekanalazzak egy pohárkával ebből a finomságból. :)

    VálaszTörlés
  2. Jajjj, de csodás fotók, istenien néz ki ez a fagylalt! Nálam is eperfagyi készült ma, de sokkal fakóbb lett a színe- tényleg nem lehet megunni :)

    VálaszTörlés
  3. Az én torkom sem egészséges és bár fagyi hozta ki a megbetegedést, ennek nem mondanék nemet!

    Van kedved játszani?
    Nézd meg a kiírást:
    http://habverofakanal.blogspot.hu/2014/06/keszitsunk-hazilag-jatek-2.html

    VálaszTörlés