"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. április 10., csütörtök

KORPÁS PALACSINTA TOJÁSKRÉMMEL ÉS AVOKÁDÓVAL














Húsvéti előzetesként készült ez a hideg előétel, amit egy  felkérésre készítettem. A múlt héten megkeresett a BUTLERS cég koordinációs vezetője, és felajánlott számomra egy együttműködési lehetőséget. Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen nem minden nap kap az ember ilyen feladatot. A lényege a dolognak az, hogy a cég biztosítja a fotóimhoz az általam kiválasztott Butlers termékeket, amit magam választok ki az üzletekben, majd otthon felhasználom őket a fényképezéseim során. Az elkészült bejegyzést elküldöm a Butlers-nek, amit feltesznek majd a honlapjukra, névvel és blogcímmel együtt. Szóval ez a finomság  így született és valósult meg... Köszönet a szép terítékért a Butlers-nek....


Hozzávalók  a palacsintához: 15 dkg liszt, 3 dkg búzakorpa, 3-4 dl tej, 2 tojás, 2 kanál olaj, 1/2 mokkáskanál só. Tojáskrém: 5 db. főtt tojás, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál reszelt sajt, só, őrölt bors, csipet cukor. Továbbá: saláta levél, 1 avokádó.


A palacsinta tésztát kikeverjük, majd kisütögetjük a palacsintákat. Kihűtjük őket. Míg hűlnek a palacsinták, addig elkészítjük a tölteléket. Három főtt tojást sajtreszelőn lereszeljük a másik kettőt pedig apróra felvágjuk. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a reszelt sajtot és ízesítjük a sóval, a borssal és a csipet cukorral. Sűrű krémet keverünk belőle. A palacsinták töltése: egy palacsintára saláta levelet fektetünk, rátesszük a vékony szeletekre vágott avokádót, majd ráhalmozunk tojáskrémet. 






A palacsinták végeit behajtjuk, majd feltekerjük. Éles késsel félbe vágjuk és tálra rendezzük a töltött palacsintákat. Friss zöld-félékkel tálaljuk.







7 megjegyzés:

  1. Kriszti, ez szuper lehetőség, biztosan gyönyörű dolgokat kapsz majd! :) Ez a palacsinta pedig nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. A szép munkád meghozza a megérdemelt gyümölcsöt! Gratulálok! Gyönyörű lett, a kép, gusztusos tálalás!

    VálaszTörlés
  3. Ez fantasztikus lehetőség, gratulálok :-) Nagyon különleges palacsintát készítettél ismét csodás képekkel.

    VálaszTörlés
  4. Örülök a sikerednek Kriszti és szívből gratulálok Neked! :-) <3

    VálaszTörlés
  5. Jaj, már megint milyen szuper tálalást és guszta ételt hoztál, csorog is a nyálam... :o)
    Gratula a "cuccokhoz", szépek.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk itt rengeteg Tortilla palacsinták vannak a szupermarketokban...kimondott Mexikóil finomság, és már régóta árulják, ugy hogy otthoniag nincs szüksége késziteni, de viszont igy még nem készitettem, ávokádó krémmel!
    Gratulálok hogy felkértek tégedet, hiszen fantasztikus dolgokat készitesz, sok variációs féléket. Nekem is néha szoknak küldeni dolgokat hogy készitsek valamit belőle, és emlitsem meg a céget!

    VálaszTörlés
  7. Kipróbáltam én is, kicsit viszont diétásítanom kellett, és a tojáshoz csak a fűszereket és egy kiskanál olívaolajat adtam hozzá. Viszont fenséges ízharmónia! :)

    VálaszTörlés