"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. március 2., vasárnap

DECUPAGE TOJÁSOK


Tudom, tudom, messze még a Húsvét, de hátha valaki kedvet kap az ilyen szalvétás "festéshez"... Az ünnep közeledtével, már elkezdem kifújni azokat a tojásokat, amik a recepthez egészben kellenek, így szépen lassan, hármasával - négyesével elkészülnek a különböző "hímes" tojások. Nincs kapkodás az utolsó napokban és a végére szépen megtelik majd a tojásfa, a szebbnél szebb tojásokkal... Végtelenül egyszerű, még festék sem kell hozzá. És mi az ami szükségeltetik hozzá? 

Kifújt száraz fehér tojás /vagy fehér hobby festékkel lealapozott barna héjú tojás /, szalvéta, ecset, tojásfehérje!... Tetszés szerint: csipke, szalag, masni, gomb...

Elkészítés: 

A tetszés szerinti szalvétának, ami lehet mintás, virágos, egyszínű vagy bármilyen, lehúzzuk a felső, lehelet vékony rétegét, majd kisebb-nagyobb darabokra feltépdessük. A tojás fehérjét villával kissé felverjük. Ecsettel vékonyan bekenjük a felvert tojásfehérjével a tojásokat, majd a szalvéta darabkákkal szépen beborítjuk a tojások teljes felületét az ecsettel óvatosan simogatva. Nem baj, sőt kell is, hogy a szalvéta darabok fedjék egymást, mert akkor biztosan mindenhol lesz szalvéta és nem marad ki sehol. A kész tojásokat tálcára tesszük és meleg helyen, szobahőmérsékleten teljesen kiszárítjuk. Száradás után még tetszőlegesen feldíszíthetjük őket és a csúcsosabb végére akasztót is ragaszthatunk. Vagy tálba tesszük, vagy felakasztjuk őket a tojásfára...  Nálam most ezek a "klasszikus" minták készültek, de jönnek ez után a halvány lilák, a kékfestő kékek és a romantikus rózsásak... Csak a képzelet szabhat határt a színeknek...  


Kellemes kikapcsolódást és jó munkát kívánok Nektek!

 8 megjegyzés:

 1. Kriszti! Ezek a tojáskák csodaszépek! Olyan ügyes vagy, és irigylem a türelmedet is... Kellene nekem is egy kicsi belőle... :o)

  VálaszTörlés
 2. Tavaly én is ezzel a technikával csináltam tojásokat, bár a tieid sokkal szebbek lettek, mert én csak 1-1 mintát raktam rá és elmaradt a szalag, masni, gomb.. igazából ezekre nem is gondoltam. És az is külön jó, hogy már előre elkészíted őket... lehet én is neki állok,mert szeretem idő előtt feldíszíteni a lakást! Gyönyörűek lettek! Nekem nagyon tetszik ez a fekete-fehér szín! :)

  VálaszTörlés
 3. Milyen ügyes vagy, nagyon-nagyon szépek lettek! :) Nekem ez a visszafogottabb színvilág tetszik igazán, de kíváncsi vagyok a színesebb húsvéti tojásaidra is, ugye megmutatod majd?! :)

  VálaszTörlés
 4. Ahogy a Fb-n írtam, én is készítettem már, igaz különböző színekben, csipke is van hozzájuk, de még nem diszítettem fel, hamarosan megmutatom én is:)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörűek lettek:) Nekem sajnos nincs most kedvem ilyenekhez, pedig szeretem ezt a technikát, de hátha majd Angival nekiállunk:)

  VálaszTörlés
 6. Már a tavalyiakat is megcsodáltam. Ezek is nagyon bájosak a kis masnival, gombbal a pocakjukon. A kékfestősre is nagyon kíváncsi vagyok.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szépek a tojások!! Olyan gyönyörűségeseket alkottál, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Igazad van nem jó kapkodni, bár még messze van húsvét, de úgy repülnek a napok.....

  VálaszTörlés