"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2013. november 19., kedd

MOCCA PANNA COTTA


















Tökéletes ünnepi desszert. Kiváló lezárása lehet például a Karácsonyi menünek. Ízes, zamatos, különleges. Aki szereti a kávézás örömét és a frissen pörkölt kávébab szemek fantasztikus ízét, annak ez a desszert lehet, maga a mennyország. A panna cotta egy krémes desszert különlegesség, ami készülhet sima vaníliás ízesítéssel és friss gyümölcsökkel, vagy készülhet csokoládéval, karamellel vagy éppen kávéval... Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, nem sok munka adódik vele. Legjobb, ha előzőnap főzzük meg és másnap csak a díszítésére kell pár percet fordítani. Érdemes kipróbálni, nagyon finom! 


Hozzávalók 4 személyre: 3 dl. magas zsírtartalmú tejszín, 2 dl. magas zsírtartalmú tej,  5-6 kanál barna cukor, 5 gr. zselatin por, 2 kanál instant kávé, 1 dl lefőtt fekete kávé, 1 csipet só, 1/3 mokkáskanál fahéj. Díszítéshez: tejszínhab, keserű csokoládé reszelék.


A zselatint csészébe szórjuk és rákanalazunk 3 evőkanál vizet. Megvárjuk, míg megduzzad. Közben a tejszínt és a tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, az instant kávét, a lefőtt kávét, a csipet sót és a fahéjat. Elkeverjük és lassan melegíteni kezdjük. Forralni nem szabad. Mikor már elég meleg a keverék, hozzáadjuk a megázott zselatint is. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik benne. Ez után kelyhekbe töltjük a folyadékot és hideg helyen megdermesztjük. Tálaláskor tejszínhabrózsával feldíszítjük a desszertet és csokoládé reszelékkel megszórva adjuk asztalra.  






Illéskrisz Konyhája




7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet, tényleg, mert nálunk karácsonykor vendégjárás van és ezért már nemigen sütök sok és nehéz édességet, mert mire hazaérünk, már senki sem kívánja. Ez viszont könnyű, gyorsan elkészül és mindenki szereti, persze nem kávésan, mert azt csak én enném meg. :)) A kis üveg vödreid nagyon hangulatosak, pont mint a fotók! :)

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Szerkesztő!

    Az elérhetőségét szeretném elkérni, ha módja van rá kérem küldje el a kzsolt@innofield.hu e-mail címre.

    Üdvözlettel:
    Kovács Zsolt
    Torkosborz.hu

    VálaszTörlés
  3. De finom lehet, csodásak a fotók is meg a kis edények is:) Nagyon rákattantam én is most a panna cottára, pedig régebben nem kedveltem, 1 héten belül már másodszor készül nálam. Kókusztejből is nagyon finom és így én is megehetem:)

    VálaszTörlés
  4. Ó jaj nekem ez csodás! Azok a színek...azt hiszem meg kell próbálnom működik-e kókusztejszínből :D

    VálaszTörlés
  5. Holnap reggelre tökéletes lenne nekem a kávé helyett:) Olyan szép:) Rég készülök panna cottat készíteni, de még eddig féltem nekifogni.

    VálaszTörlés
  6. Számomra ez egy nagyon szerethető desszert. Jó ötletet adtál karácsonyra. A sütihegyek mellett biztos befutó lesz már csak a különlegessége miatt is. Remélem lesz időm elkészíteni.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörü az üveges mokka panna cottád. Nagyon jól mutat, és mennyei finom!

    VálaszTörlés