"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2013. május 3., péntek

TÉSZTASALÁTA MAKRÉLÁVAL















Ismét egy finom és könnyed saláta, olajos hallal... Szeretjük a halakat, így sokszor van terítéken. A párom a szálka nélkülieket kedveli inkább, nekem meg jöhet bármilyen. Sütve, párolva, levesnek, olajos formában vagy salátának. Hetente legalább kétszer esszük, növelve ezzel is a Magyarok halfogyasztási százalékát. Bizony, nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig rendkívül egészséges, tápláló és ásványi anyagokban gazdag hús féleség, emellett pedig könnyen emészthető. Ez a fogás lehet előétel, vacsora vagy kelyhekben tálalva, vendégváró finomság. Hamar elkészül, mert amíg fő a tészta, addig az egészet összeállíthatjuk. 


Hozzávalók: 1 kis csomag apró masnitészta, 2 db. saláta szív, 1/2 radikkio saláta, 1 bögre zöldborsó, 4 db. savanyú csemege uborka, 1 pohár sűrű tejföl, 1 pohár majonéz, 1/2 citrom leve, 1-1 csipet só és őrölt bors, 1 kávéskanál cukor, 2-3 doboz olajos makréla filé / bőr és szálka nélkül /.



A tésztát és a borsót külön-külön sós lobogó vízben fog keménye megfőzzük, leszűrjük majd teljesen kihűtjük. A salátákat megmossuk. Az egyik saláta szív leveleivel kibélelünk egy öblös tálat, a többit pedig a másik salátával együtt, metéltre felvágjuk. Felkockázzuk a savanyú uborkát, majd a salátával együtt egy nagyobb keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a kihűlt tésztát és a borsót is. A hal olaját a salátára öntjük, a halhúst pedig rácsipkedjük a tálban lévő alapra. Nagyjából elkeverjük. Elkészítjük a majonéz mártást. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a citrom levét és ízlésünknek megfelelően ízesítjük a mártást sóval, cukorral és őrölt fekete borssal. A mártást a salátára öntjük, lazán összeforgatjuk az egészet, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor citrom gerezdekkel feldíszítve tálaljuk. Kínálhatunk mellé pirított-magos kenyérszeletkéket és főtt tojást is. Laktató és nagyon finom.
 







Illéskrisz Konyhája



7 megjegyzés:

  1. Olajos halat használtam már tésztaszószba, pizzára, kenyérre kencének kikeverve, meg esszük csak úgy, kis citrommal, de salátába még nem raktam. Pedig nagyon jó lehet. Tésztával, zöldségekkel együtt meg önálló étel, még pirítós sem kell hozzá, csak egy villa. Szuper!

    VálaszTörlés
  2. Mennyei! Én repetáznék, és a fotóid egyszerűen címlapra valók! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi, én is nagyon szeretem az ilyen halas finomságokat:) Szerintem ehhez nem kell plusz pirítós, ez így jó.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, fincsi lehet! :) Szeretem a salátákat, és ez is nagyon jól hangzik, kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a képeid! :) És a recept is tetszik :D

    VálaszTörlés
  6. Kimondottan tavaszik és nyári féle finom és könnyü étel! A fotók mindig is csodásak!

    VálaszTörlés