"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2013. február 9., szombat

ÁFONYÁS-GRÁNÁTOS PALACSINTA ÉRMÉK















Palacsinta reggelire. Szeretem mert könnyű, de amellett laktató is. Szombat reggelente szívesen adok a családnak ilyet, mert tudom, hogy jól laknak vele és nem kell azon izguljak, ha csúszik az ebéd a sok dolog miatt. Tudjátok, a szokásos asszonysors... Vásárlás, piacozás, kipakolás, a főzés közbeni takarítás, mosás és a gyerkőccel való tanulás... Ja és a néha beeső extrákról már nem is beszélve: ágynemű csere, ablaktisztítás... Ismerős?  Szóval, egy ilyen finom reggeli után, kit érdekel még az ebéd?! :o)



Hozzávalók: 3 tojás, 1 1/2 csésze liszt, 1 1/2 csésze tej, 1 mokkáskanál sütőpor, 3 csapott evőkanál cukor, csipet só, vanília eszencia. Továbbá: áfonya lekvár, gránátalma, porcukor.



A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, a fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá felverjük. Ez után a sárgája krémhez adjuk a lisztet, a sütőport, és a vanília eszenciát. Elkeverjük, majd a végén lazán beleforgatjuk a tojáshabot is. A tarkedli sütő mélyedéseit olajjal kikenjük, majd felforrósítjuk. A kis mélyedésekbe szedünk egy-egy kanállal a tésztából és félig megsütjük őket. Akkor jó, ha már pirul az alja, de még felül sületlen. Ekkor kiszedjük őket, újból teszünk egy adag tésztát a sütőedénybe, csak ennek a közebébe teszünk a lekvárból és a gránátalmából. A félig sült érméket, sületlen oldalukkal lefelé, ráborítjuk a lekváros részre, majd készre sütjük a palacsintákat. Porcukorral meghintve, frissen tálaljuk.








Illéskrisz Konyhája




13 megjegyzés:

  1. Oh, micsoda különlegesség! Nagyon tetszik! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik! :) Kár, hogy nincs tarkedli sütőm.:(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz!Engem azért érdekel az ebéd is ,egy ilyen reggeli után mi lehet az ebéd :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!! Szeretem a palacsintát bármilyen töltelékkel, ezzel pedig igen kedvemre való lenne. Sajnos nincs tarkedli sütőm, de megpróbálom beszerezni.:)

    VálaszTörlés
  5. Istenem, egy ilyen reggeli után bármilyen "asszonymunkás" szombatot boldogságban úszva csinálnék végig!!! :))) Nagyon jó dolga van a családosnak! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is kell tarkedlisütő!!!

    VálaszTörlés
  7. Annyira guszta, és nagyon kíváncsi voltam, hogy varázsoltad a közepükbe a lekvárt! :) Ötletes, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  8. Jaj oda a rokokórózsás dizájn!
    Ez a lila egyveleg háttér is nagyon szép azért!
    Hát még a tarkedlisütőben sült palacsintabébik.
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg van még, véletlenül sem dobnám el... Most egy kicsit frissítettem a dizájnt, lehet visszakerül egy idő után. Szerkesztettem még több főképet is, majd sorban jönnek. Köszi!

      Törlés
  9. Lányok!

    Köszönöm a kedves hozzászólásokat! Nem mondom, hogy időspórolós a tarkedli sütő, de néha lehet vele azért bíbelődni. Persze csak ha ihletet kapunk .. :o)

    VálaszTörlés
  10. Ezek a képek, valami csodásak. Nagyon guszták ezek a palacsinták, nekem is jöhetnének reggelire...:)

    VálaszTörlés
  11. Woooow, nagyon jó az új design, a palacsinta nemkülönben.Ezek a kis porcukorfelhőbe burkolt korongocskák nagyon guszták, csak úgy kínálják magukat. Sajnos nekem sincs tarkedlisütőm, na de majd csak hoz egyet a Jézuska.

    VálaszTörlés
  12. Ez a PANCAKE-palacsinta egy isteni finomság ahogyan készitetted. Szép kis formájuk lett és gyönyörüen mutat a POMEGRATE kis gyönygy szépséggel. A recept remek!

    VálaszTörlés