"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. október 29., hétfő

PAPÍRBAN SŰLT BATYUS HÚS


















A héten szabadságon vagyok, mert őszi szünet van a suliban. Ilyenkor jut jobban idő mindenre és a fantáziám is jobban szárnyal a konyhában... Vettem szép karajt a hét végén, de még nem volt eldöntve, hogy mi is fog majd belőle készülni. Ebben a zord, nyirkos időben, kicsit a nyári ízekre vágyva készült el, ez a finom húsétel. Parázson, fóliában ildomos ezt a kertben elkövetni, de most tökéletes volt a konyhai tűztér is hozzá. Ez egy alap történet, hiszen az  ízlésünknek, csak a csillagos ég szabhat határt. Többféle húsból, körettel illetve fűszerezéssel készülhet, attól függetlenül mi van otthon, vagy mire vágyunk. Leírom, én hogy készítettem el...



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet karaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 paprika, esetleg 1 chili paprika, 4 nagyobb burgonya, 20 dkg bacon szalonna, 1 rúd vékony csípős kolbász, só, bors, pirospaprika.








A húst kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. A burgonyát  a hagymát és a paprikát vastagabb karikákra felvágjuk, a kolbászt pedig vékonyabb szeletekre... Négy tepsi méretű sütőpapírt előkészítünk, majd az egyik felére sorban lerakjuk a hozzávalókat. Szalonna-burgonya-hagyma-paprika-hússzelet-hagyma-kolbászkarika-fűszerek, ha nincs gyerek, akkor jöhet a chili paprika is. Mikor megvagyunk vele, akkor ráhajtjuk a papír másik felét, majd az egyik végétől haladva, szépen felcsavarjuk a papírt kőrben. Én, "biztos ami biztos" alapon, megtűztem pár helyen tűzőgéppel, nehogy elillanjon belőle a finom szaft és a gőz... Gáztepsire rakosgattam a csomagokat, majd állni hagytam egy órát, hogy az ízek, össze érjenek benne.








Forró sütőben kb. 200 C-on, egy órát sütöttem a papír-batyukat. Mikor megsültek, a batyuk tetején hasadékot vágtam, majd tányérra csúsztattam őket. Csalamádéval tálaltam. Nagyon finom volt...









Illéskrisz Konyhája




2012. október 28., vasárnap

MELBA

















Utoljára három éve készítettem el ezt a sütit. Azóta feledésbe merült, pedig igazán nagyon finom és dekoratív édesség. Egy Kiskegyed c. újságban találtam anno, és akkor rögtön megsütöttem. Nagyon ízlett, ezért el is tettem a receptjét. Úgy látszik jó mélyre került, mert azóta sem láttam... De szerintem ha nagyon neki állnék keresgélni a sok száz eltett újság és recept között, biztos, hogy a kezembe akadna egy idő után. Véleményem szerint, egy ünnepi asztalon is simán megállja a helyét. Az édes diós tallér, a kesernyés csokoládé krém és a savanykás meggy, tökéletes harmóniát alkot benne...



Hozzávalók a diós tésztához: 4 db. tojásfehérje, 16 dkg porcukor, 13 dkg őrölt dió, 5-6 ek. zsemlemorzsa, csipet só. A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval, utána hozzákeverjük a cukrot és addig keverjük, míg fényes sima nem lesz. Ez után hozzáadjuk az őrölt diót, a zsemlemorzsát és ezzel is elkeverjük laza mozdulatokkal. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, majd diónyi halmokat rakunk egymástól 2-3 cm-re és kicsit ellapítjuk kőr alakúra, nem kell nagyon, mert a mlegtől úgy is ellapul. Forró sütőben, 175 C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Picit hülni hagyjuk és utána éles késsel, óvatosan leválasztjuk a kisült lapokat a papírról. Ne várjuk meg míg teljesen kihűl, mert akkor könnyen törnek a lapok.

Krém:
25 dkg Mascarpone, 5-6 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál keserű kakaópor. A hozzávalókat habosra keverjük, majd töltésig hűtőbe tesszük.

Összeállítás:
A diós korongokat megtöltjük a csokikrémmel, magozott meggyet rakunk rá, megszórjuk őrölt mandulával / dióval, mogyoróval /, majd megspricceljük egy kevés olvasztott keserű csokival. A tálalásig hidegre tesszük.









Illéskrisz Konyhája




2012. október 26., péntek

BOUNTY CSOKI


















Nagyon régen készítettem már Bounty csokit, úgy hogy éppen itt volt már az ideje. Nem kísérleteztem most sem más recepttel, csak és kizárólag, Latsia ötletét használtam fel. Ebben még nem csalódtam. Akár hányszor elkészítettem, mindig osztatlan sikert aratott. Bátran ajánlom kezdőknek is. Csak arra kell figyelni, hogy a formázás után a masszát jól ki kell fagyasztani, hogy a langyos csokiba mártáskor, ne olvadjon meg a forma... Ha betartjuk az utasítást, finom desszertre tehetünk szert...



Hozzávalók 8-10 darabhoz: 1 dl tej, 1 evőkanál gríz, 4 dkg vaj, 4 dkg cukor, 6 dkg kókuszreszelék, 10 dkg csoki olvasztva.



Első lépésben felfőzzük a tejet a vajjal és a cukorral. A grízt és a kókuszreszeléket belekeverjük a forró tejbe és pihenni-hűlni hagyjuk kb. 20 percig. A kihűlt masszát a hűtőbe tesszük dermedni. Én este készítettem el és csak reggel formáztam meg, így biztosan eléggé meg volt dermedve...  Nedves kézzel, téglalapokat formázunk a masszából és utána rácsra téve, bevonjuk a hasábokat az olvasztott-langyos csokival. Sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk a kész csokikat és a tetejükre kevés reszelt kókuszt szórunk. Tálalásig hűtőbe tesszük.









Illéskrisz Konyhája


 

2012. október 23., kedd

FEHÉR PASZULYLEVES BURGONYÁVAL



















Szeretjük a tartalmas leveseket, legyen az húsos vagy a nélküli, mindegy... Leves szinte mindig van nálunk, csak úgy lehet teljes egy "komplett" ebéd. Ma viszont csak levest gondoltam főzni. Jó forrót, laktatót és pikánsat. Ez csak úgy jött a gondolataimba, ezt kellett megvalósítanom. Palóc-földre "mentem", és elhoztam onnan egy finom, savanykás, babos-burgonyás levest. Sosem főztem még ilyet, de ezentúl biztos a repertoáron lesz, mert annyira ízlett mindenkinek. Krémes, selymes, savanykás és tényleg igen laktató leves lett. Jól esett, hamar elkészült és finom volt...


 Hozzávalók: 1 doboz fehér gyöngybab konzerv, 3 nagyobb burgonya, 1 db fehérrépa, 3 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, só.



A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Babérlevéllel, fokhagymagerezddel és sóval ízesítjük. Mikor már majdnem megpuhult a burgonya, akkor  hozzáadjuk a leszűrt és átöblített konzerv babot. Pár perc alatt, összefőzzük az egészet. Közben kikeverjük a tejfölt a főzőtejszínnel és a keményítővel. Mikor megfőtt a leves, behabarjuk a tejfölös habarással. Ízesítjük a levest a citrom levével és az aprított petrezselyemmel. Forrón, tejföllel megkoronázva tálaljuk.










Illéskrisz Konyhája





2012. október 21., vasárnap

BUSSOLAI / Ropogós gyűrű kenyér... /

















Ma reggel megint "süthetnékem" támadt. Mivel nem maradt reggelire semmiféle kenyér, valami olyat kellet előállítanom, ami jó reggelire és délutánra is, uzsonna időre. Vettem finom francia vajat, vajkrémet és sajtot, amihez tökéletesen passzolt ez a szinte csak ropogós kenyérhéjből álló finom péksütemény. Tunkolva ettük a vajjal és a vajkrémmel, a sajtot pedig majszoltuk mellé. Utána jöhetett egy nagy pohár tej és máris meg volt a csodás reggelink.
Ötlet: itt...



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg friss élesztő, 120 ml langyos víz, 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál cukor.



Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt, rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Olajos kézzel átsimogatjuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapra borítjuk a tésztát, lazán átgyúrjuk majd elosztjuk 10 részre. Kb. 30 cm-es rudakat sodrunk a tészta darabokból, majd a két végét eldolgozva, kialakítjuk a karikákat belőlük. Oválisra formázzuk a gyűrűket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Légkeveréses sütőben 180 C-on, pirosra, ropogósra sütjük a kenyér gyűrűket. Frissen, ropogósan, vajkrémmel tálaljuk.









Illéskrisz Konyhája




2012. október 19., péntek

HÚSGOMBÓC, FEHÉRBOROS GOMBASZÓSSZAL ÉS SPAGETTIVEL













A múltkor olyan jól sült el az Olasz húsgombócos spagetti, hogy kicsit átvariálva elkészítettem a testvérét is, a gombás szószost. Egy kevés fehérbor, mustár és tejszín csodákra képes a gombával. A húsgombóc ugyan úgy készült, mint korábban, csak talán egy kicsit erősebb borsozással. Nagyon finom volt a trió így is, úgy hogy aki szereti a gombás dolgokat, annak bátran ajánlom ezt a főételt.


Hozzávalók a gombaszószhoz: 1/2 kg csiperke gomba, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1,5 dl fehérbor, 1 csapott evőkanál keményítő, 1,5 dl főzőtejszín, só, bors, kevés mustár, 1 csokor petrezselyem.



A gombát leöblítjük, majd vékony szeletekre felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a bort a fűszereket és a fele aprított petrezselyemzöldet. Erős tűzön kevergetve addig sütjük-pároljuk a gombát, míg össze nem esik és meg nem fő. Ez pár perc. Közben a tejszínt kikeverjük a keményítővel. Mikor a gomba megpuhult, behabarjuk a tejszínnel és kevergetve besűrítjük a gombaszószt. Ha kell, még ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük a szószt sóval, borssal, mustárral...



Húsgombóc:  25-25 dkg sertés illetve marha darált hús, 1 tojás, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 db magozott és felaprított chili paprika.



A hozzávalókból masszát keverünk, majd diónyi gombócokat készítünk belőle. Kevés olajat forrósítunk, majd hirtelen átpirítjuk, megsütjük rajta a húsgombócokat. Ha kész, tálra szedjük és melegen tartjuk.


zben egy csomag spagettit kifőzünk és kevés olajjal áthúzzuk, hogy ne ragadjon össze. Melegen tartjuk. Mikor minden elkészült, a mártást rámerjük a spagettire, a tetejére ültetjük a húsgombócokat és egy kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk az ételt.










Illéskrisz Konyhája




2012. október 17., szerda

FORRÓ ALMÁS TÁSKA













Kaptam egy kosár finom almát. Szép pirosak, ropogósak szinte kínálják magukat. Esténként megpucolok párat, gerezdekre felvágom őket és máris kész az esti nassolni valónk... Legalább így tudok a gyerekekbe némi vitamint is beletölteni... Hogy valami finomság is készüljön a kosár almából, a Csiperke blogjában olvasott Forró almás táskára jutott a választásom. Nagyon finom almás édesség, egy kicsit hasonlítva a McDonald's gyorsétterem pitéjéhez. Minden utasítást követve dolgoztam, így  külön most nem írom le a receptjét, mert Csiperkénél máris elolvasható. Köszönöm a receptet, nagyon ízlett mindenkinek, máskor is el fogom készíteni. Szerintem más gyümölcsös töltelékkel is bátran fogok majd kísérletezni.





Illéskrisz Konyhája




2012. október 16., kedd

MINDENNAPI KENYERÜNK...






Október 16. a Kenyér világnapja




"Ahány ház, annyi szokás" tartja a közmondás, de bátran állíthatjuk, hogy ahány ember, annyi kenyér! Tény, hogy az igazság az, hogy vannak emberek, akik olyan kultúrában élnek, hogy nem nagyon, vagy csak ritkán fogyasztanak kenyeret. Ilyen például Japán és Kína. Azonban a többi földrészen, hihetetlenül nagy a "kenyér kultúra". Európában, mondván, hogy nagy az emberek száma, így nagy a kenyér visszaigazolása is. A földrajzilag zárt térben számtalan fajta kenyér létezik, a formáját, a liszt típusát és elkészítési módját illetően.  

Kínában, a kenyeret nem sütik, hanem inkább gőzölik egy dupla falú "edényben". A tészta fehér búzalisztből készül, élesztő és víz hozzáadásával. Kis golyókra osztják és gyakran töltenek bele sertés vagy csirkehúst, sőt a nagyon extrák pedig, tört édes vörös babot is.



Steamed bread


 Észak-Európában (Skandinávia, Németország, Lengyelország, az északi részén Nagy-Britanniának), a kenyér általában rozslisztből készül. 


 


 Skandináviában híres a Smörrebröd, ez egy nyitott szendvics, mely áll két szelet teljes kiőrlésű rozskenyérből, amit vajjal megkennek és különböző tipikus skandináv kiegészítőkkel raknak meg, mint a füstölt hering vagy lazac, hagyma, garnélarák, sajt, retek, tojás... 


 


Németországban a barna rozskenyér vagy landbrot (földi kenyér) a népszerű ami egy sűrűbb, nehezebb, amolyan igazi rozs illatú kenyér féleség. 




Az Írek egyik legismertebb sajátossága minden bizonnyal a szóda kenyér, kizárólag fehér búzalisztből készül, vagy kombinálják egy kevés teljes kiőrlésű liszttel. Tesznek bele joghurtot, élesztőt, szódabikarbónát. Ez is egy nehéz, sűrű kenyér, szívesen fogyasztják vajjal, lekvárral vagy szárított gyümölcsökkel, de adnak hozzá sült tojást és szalonnát is.


 

 
A Baguette a leghíresebb francia kenyér. Javarészt ez is fehér búzalisztből készül, jellemezője a ropogós kéreg és a puha belső. Amellett, hogy a szendvicsnek kiváló alapanyag, nagy forradalom a bruschetta is, de elképzelhetetlen nélküle például egy finom krémleves is. A pékségekben egész éjjel, sőt még reggel is sütik, hogy a munkába menők vagy éppen jövők is tudjanak vásárolni a friss bagettből. Ezt a kenyeret bűn enni a következő napon.


 

 
A legrégebbi Indiai kenyerek, az élesztő nélkül készült kenyerek, más néven a "rotik". Ez a kenyér teljes kiőrlésű lisztből készül. A liszthez adnak meleg vizet, só és egy kis ghí-t, (tisztított vajat) és a forró kúp alakú sütő, belső felületére tapasztva sütik meg a kenyeret. Az alakja olyant mint a palacsintáé.  




Az Iszlám országokban ismeretes még a Naan is, ami szintén élesztővel, joghurttal, meleg vízzel és egy kevés cukorral készül. Ez is egy lapos kenyér féleség, főként szaftos ételekhez adják kísérőként.


 

 
Észak-Portugália a hazája kukorica, kenyere a broa. Kis, kerek kenyérkék, repedezett, ropogós külsővel. Egy hagyományos portugál ételhez adják, a Caldo verde-hez, ez egy sűrű  leves káposztával, burgonyával és kolbásszal. Az ínyenc portugálok az összetépett kenyér darabjait fehérborba mártják és úgy eszik a levessel.


 

 
A Daktyla egy Görög kenyér, a szó maga azt jelenti, hogy ujjak. Nevezetesen ezek amolyan vékony kenyér darabok. A tetejét megszórják fekete szezámmaggal és köménnyel. 


 


Az ekmek hagyományos Török ​​kenyér, ami fehér búzalisztből készül, vékony kérge van és puha belseje. Egyik legismertebb török ​​specialitás a Balik ekmek, ami egy halas szendvics, és általában grillen sütött makrélával tálalják a forró kenyeret.



 
A Közel-Keleten, Afganisztánban a pita a fő kenyér, ami lapos kerek kenyér, és sima búzalisztből készül. Ez a kenyér szintén alkalmas a különböző szószok, mint például a hummus és baba Ganush elfogyasztásához. Ezt meg lehet vágni, hogy zsebe legyen, és máris készülhet belőle a gyros, a falafel és a kebab. Ezt a tésztát nagyon magas hőmérsékleten sütik, hogy a tészta felemelkedjen és egy tér keletkezzen a közepén. Ide lehet tölteni a különböző húsokat, salátákat és szószokat.




Dél-Amerikában, a kenyér elsősorban kukorica lisztből készül. A legnépszerűbb a mexikói lapos kenyér a tortilla. Tortilla melegen van csomagolva hússal, babbal, zöldségekkel, szószokkal. A bonyolultabb ételeknek, mint például a fajitas, enchiladas, burritos-nak is a tortilla a fő alkotó eleme.  





Chip kenyér, amely Paraguay, Dél-Brazília és Argentína nevezetessége. Készül manióka vagy kukorica lisztből. Egy hasonló nevű kenyér pan de yuca, ezt Bolíviában és Ecuadorban eszik.


 

 
San Francisco a szülővárosa, a híres amerikai kenyérnek - kovászos kenyérnek. A történet azt mondja, hogy az aranylázban égő aranymosók a derekuk köré tekert övön, zacskóba tettek liszt és víz keverékét. A testük melegétől fermentáció alakult ki és létre jött a kovász. Lisztet hozzáadva, minden napra meg volt a friss kenyér alapjuk. Bármilyen lisztet hozzáadva ily módon készült a kenyér, aminek egy jellegzetes savanyú ízhatása volt.





Remélem tudtam egy kis betekintést nyújtani a világ kenyereibe... A fordított szöveg és a fotók a netről származnak.




                        Illéskrisz Konyhája 


 

2012. október 14., vasárnap

CECEI TÖLTÖTT RÁNTOTT PAPRIKA














Valamikor a TV. paprika műsorában láttam ezt a receptet. Egy "gasztro-túra" műsor alkalmával mutatták be Magyarország térségeit, és az adott helység híres ételeit. Sokféle különleges dolgot készítettek akkor paprikából, az egyik volt, ez a töltött-rántott paprika. Nagyon megtetszett, már akkor tarsolyba tettem a receptjét, hogy valamikor majd én is elkészítem. Ez a valamikor, most jött el... Fasírtot terveztem mára, így a fele mennyiségű húsból, paprikákat is betöltöttem. Nagyon finom, különleges ízű étek. Aki szereti a sült paprika ízét, annak biztos fog tetszeni ez a recept.



Hozzávalók: 1/2 kg darált sertés hús, 4-5 db. TV. paprika, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 zsemle, só, bors, csipet őrölt chili paprika.



A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk majd szárazra törölgetjük. A zsemléket vízben megáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A hagymát apró kockára felvágjuk, a fokhagymát áttörjük. A darált húshoz adjuk a tojást, a hagymákat, a kinyomkodott zsemléket és a fűszerereket. Alaposan kikeverjük a masszát. A paprikákat megtöltjük a hússal, majd egy éles késsel hosszában félbevágjuk. A szokásos módon bepanírozzuk a töltött paprikákat, és bő, forró olajban arany barnára megsütjük őket. Lassan kell sütni, hogy teljesen átsüljenek. Mikor kisültek konyha papírszalvétára szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Petrezselymes burgonyával és tartármártással tálaljuk az ételt.










Illéskrisz Konyhája



2012. október 5., péntek

PISKÓTA CSOKIÖNTETTEL










Gondolom ez a desszert mindenki szívében megpendít egy húrt, ami az iskolára emlékeztet. Hát persze, a jó öreg piskóta, csokiöntettel... Emlékszem mikor ez volt ebédre, azon a napon, szignifikánsan fellendült a menzán a forgalom. A háromszögletű tálcáért, komoly harc folyt az ebédlőben, nagy volt a tolakodás érte, hogy ki kapja meg előbb, a finom nyalánkságot. Most is nagy volt az öröm, mikor meglátták a tepsiben a piskótát. Most tálca és tömeg híján, csak az itthoniak álltak tányérral a kezükben. Jó volt látni, ahogy megették és tisztára nyalták a tányért...Miért is ne, hiszen itthon voltak... :o) 



Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 18 dkg liszt, 16 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 6 kanál víz. Az öntethez: 1 csomag Oetker keserű-csokoládé puding, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 kanál cukor, 2 csapott evőkanál kakaópor, 1 kanál teavaj.



A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésik keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.elkeverjük. A végén lazán belekeverjük a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a piskóta masszát és előmelegített sütőben, 175 C-on kisütjük. Míg sül a piskóta, addig megfőzzük az öntetet. A csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a pudingot, majd a végén belekeverjük a vajat is. Melegen tartjuk. A piskótát felkockázzuk, nyakon öntjük a csokiöntettel és habrózsával feldíszítve tálaljuk. Ha még jobban fel akarjuk turbózni a desszertet, akkor pár gyümölcsdarabot is szórhatunk rá...









Illéskrisz Konyhája



2012. október 4., csütörtök

JÉRCEMELLES PÁSZTORTARHONYA













Bográcsban a legfinomabb, de most jó idő és bogrács híján a konyhámban készült. Azért felettébb finom lett, de a füst és a pernye csodákra képes a natúr tűzön... Nagyon egyszerű, igazi magyaros étel. Ha megszokott módon készül, akkor szárazkolbász kerül bele, ha nem megszokott módon, ahogy most nálam, akkor pedig jércemell. Kovászos uborkával és egy karéj ropogós kenyérrel tálaltam. Falták...


Hozzávalók: 1 jércemell, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1-1 paprika és paradicsom, 3 szem nagyobb burgonya, 1/2 kg tarhonya, só, bors, pirospaprika.



A szalonnát felkockázzuk és kisütjük egy kissé a zsírját. A hagymát üvegesre pároljuk benne, majd beledobjuk az előzőleg apró kockára felvágott paprikát és paradicsomot. Közben a húst megmossuk, gyengén besózzuk és azt is felkockázzuk. A húst a hagymás alaphoz adjuk. Addig sütjük, kevergetjük, míg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük bőven pirospaprikával. Hozzáadunk egy kevés vizet, majd mérsékeljük alatta a tüzet. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a húsos alaphoz adjuk. Beleszórjuk a tarhonyát is, majd annyi vízzel, amennyi a tarhonya másfélszerese, felöntjük az ételt. Utána ízesítjük sóval, majd megkeverjük. Ezután fedővel letakarjuk és lassú tűzön készre főzzük a tarhonyás ételt.










Illéskrisz Konyhája