"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. március 31., szombat

ADIDAS TORTA













Ma ünnepeltük a "kis" fiam 19. Születésnapját. Meglepetés volt a torta... Habár a napokban addig-addig faggatózott, míg félszavakból, de kitalálta.... De a lényeg, hogy nem látta a formáját és a színét sem.  Ma reggel, mikor még aludt mindenki, csendben a konyhába lopóztam és megsütöttem neki. Persze mikor habot kellett verni, bevonultam a masinával a fürdőszobába, hogy halkan, ott csapjak zajt... Itt szeretném még egyszer megköszönni Feketepillangónak / Zsuzsinak, hogy küldött nekem fekete ételszínezőt, amivel meg tudtam festeni a marcipánt. Nagyon könnyű volt vele dolgozni, nem gondoltam volna, hogy ilyen szép egységes sötét színe lesz a kész marcipánnak. A torta alapja egy sima fehér piskóta, a krémje pedig vanília puding-mascarpone és tejszínhab volt. A krém között volt egy sor babapiskóta is.

A fiamat ebéd után köszöntöttük fel, hangos éneklés közepette tettem asztalra az ADIDAS Tortáját. Annyira tetszett neki, hogy alig lehetett rávenni arra, hogy felvágjuk végre. A papa is ott izgult már, hogy mikor bontjuk már meg: " Kisfiam ne szórakozz már, add anyádnak, had vágjon már bele..." A húga pedig bele akarta szúrni a közepébe a tűzijátékot is, de arról hallani sem akart. Végül becsukta a szemét és úgy döftük le a tortát. Szóval nagyon örült neki. Én meg annak, hogy örömet szereztem neki. Persze nem csak a torta volt, hanem minden erőnket összeszedve, ebben a metsző szélben, főztünk az én Jancsimmal egy finom vörösboros bogrács pörköltet. Félig odafagytunk a bogrács állványhoz, de sebaj, a tűz jól melegített...Tyű, a mindenit de finom lett! Szóval így történt a mai szülinapunk...


A terített asztal...


 




 Illéskrisz Konyhája



2012. március 26., hétfő

KAGYLÓS-RÁKOS CITROMOS SPAGETTI RUCOLÁVAL












A minap Reninél jártam a Napos oldalon és ott láttam meg ezt a finom "tengeri"-spagettis ételt. Bevallom őszintén, a fotója rabul ejtett, percekig nézegettem annyira elvarázsolt. Persze utána az étel is, mert szeretem az ilyen fokhagymás, herkentyűs ételeket. Ehhez jó partner a fiam, mert csak mi esszük meg ezeket az apró "lényeket", a többiek ettől elzárkóznak mereven... A receptet követve készült el nálam is ez a nagyon egyszerű, de annál finomabb spagetti. Egy kevés kagylót és egy korty rozé bort azért hozzácsempéztem a leírtakhoz, így lett kissé hosszabb a én receptem neve. De ez igazából nem számít, mert ettől eltekintve, mindent ugyan úgy csináltam. Köszönöm Reninek az ízélményt, máskor is terítéken lesz nálam ez az étek...




Illéskrisz Konyhája

2012. március 25., vasárnap

ALMÁS VANÍLIA KEHELY








Fel is avattam az újonnan szerzett desszertes kelyheimet. Azt gondoltam nem túl nagy poharak, de mikor megettem a benne rejlő finom krémet, hát mit ne mondjak, bőven sok is volt. Tehát pont elég nagyok. Amit beléjük töltöttem,  az egy finom házilag főzött vanília puding, tetején egy kissé fahéjas almakrémmel. Micsoda bűnbe esés volt ez nekem...Diéta ide vagy oda, ennek a nyalánkságnak nem tudtam ellent állni...Végül, hogy nyugtassam a lelkem, nem volt édes mert a négy adagban volt összesen 3 kanál cukor. Szóval aki szereti az ilyen pohár desszerteket, az feltétlen készítse el, mert nagyon finom édesség.


Hozzávalók az almakrémhez: 2 nagyobb alma, 1 csomag vaníliás cukor, csipet fahéj.

Az almákat meghámozzuk, magházát kivesszük és cikkekre vágjuk. Egy mélytányérba tesszük az alma darabokat, rászórjuk a vaníliás cukrot és lefóliázzuk. Mikróban 7-8 perc alatt készre pároljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük az almát és ízesítjük a fahéjjal. Langyosra hűtjük. Míg hűl az alma, addig megfőzzük a vanília krémet.

A vaníliakrém hozzávalói: 1/2 liter tej, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, csipet só.

A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a cukrokat, a lisztet, a keményítőt és a csipet sót. Állandóan kevergetve felmelegítjük, majd sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, de közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Ezután a vanília krémet a kehely aljba töltjük, rákanalazzuk az almakrémet, majd tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük. Tálalásig hűvös helyre tesszük.






Illéskrisz Konyhája



2012. március 22., csütörtök

SÖRBEN SÜLT FOKHAGYMÁS OLDALAS








A legegyszerűbb, de szerintem a legnagyszerűbb húsétel. Nem éppen diétás falat, ezért a fogyókúrában egyenesen tiltott csemege. De ki tud ellent állni az omlós, aranybarnára sült húsdaraboknak. Aki egyszer kóstolta, nem feledi az ízét az biztos. Sok macera nincs a hússal..., darabolás, fűszerezés, olajozás, nyakon öntés a sörrel és máris mehet a tepsibe. Utána a sütő már dolgozik magától, helyettünk...


Hozzávalók: 2 csík oldalas, 1 fej fokhagyma, 1/2 üveg sör, só, bors, Piros Arany paprika krém, kevés olaj.


A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, majd a csontok mentén feldaraboljuk. Alaposan besózzuk, borsozzuk és a tetejüket megkenjük egy kevés paprika krémmel. Lerakosgatjuk a tepsibe a húsdarabokat, köré szórjuk a fokhagyma gerezdeket, meglocsoljuk egy kevés olajjal vagy olvasztott zsírral és alá öntjük a sört. Lefedjük alufóliával és sütőbe toljuk. Kb. 200 C-on, 45 percig pároljuk. Mikor letelt az idő, ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ez után levesszük róla a fóliát és pirosra, ropogósra sütjük az oldalast. Főtt, vajban megforgatott, egész burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.







Illéskrisz Konyhája

2012. március 20., kedd

ZÖLDSÉGES RÁNTOTT PALACSINTA










A palacsinta szó hallatára az embereknek általában rögtön a jó megszokott "lekváros-kakaós-túrós" palacsinta jut az eszébe. Pedig megszámlálhatatlan módon  meg lehet tölteni, ezeket drága lepénykéket. A legismertebb ezek közül a Hortobágyi húsos palacsinta, amely minden jóravaló étterem étlapján megtalálható. Most, a húst elhagyva a zöldségekhez nyúltam, mégpedig a cukkinihez és a gombához. Jól tettem, mert egy nagyon finom sós palacsinta sikeredett belőle. 


Hozzávalók 4 személyre: 8 db vékony palacsinta, 2 db zsenge kis cukkini, 20 dkg csiperke gomba, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj, só, bors, 20 dkg reszelt Trappista sajt. 


A cukkinit és a gombát meghámozzuk és apróbb kockára felvágjuk. A hagymát szintén felkockázzuk. Kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát, utána hozzáadjuk a cukkinit és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük, majd nagy lángon hirtelen lepirítjuk az egészet. Nem kell túlságosan puhára párolni, elég ha kissé "ress" marad a zöldség. Mikor kész a zöldség, langyosra hűtjük. A palacsintákra teszünk egy kevés reszelt sajtot, ráhalmozunk a töltelékből, majd ismét megszórjuk a zöldségek tetejét egy kis reszelt sajttal, és úgy tekerjük fel a palacsintákat, mint a Hortobágyinál szokás. Bepanírozzuk a kész palacsinta batyukat, majd bő, forró olajban arany barnára sütjük. Zöldsalátával, tartármártással tálaljuk.


Illéskrisz Konyhája


 

2012. március 17., szombat

POZSONYI KIFLI













.MMMMM...Megint mákos mert módfelett megkívántam...Van egy reklám a tévében, ahol a fickó először a kedves mama sütötte Pozsonyi kiflijét majszolja, utána már a feleségéét. Abban a kisfilmben olyan csábító ez a kifli, hogy arra sarkallott engem is, hogy haladéktalanul megsüssem. Mivel mákkal eléggé el volt látva a spájzom, nem is tétlenkedtem sokáig. Nem keresgéltem recept után a Neten, hanem egyből Andi konyhájába kopogtattam be érte. Mivel az Ő receptje szerint készítem már évek óta a Karácsony Bejglit, gondoltam nem trafálhatok mellé a Pozsonyi kiflivel sem...Pont így is történt. Betartva pontosan minden utasítást, remekül sikerült életem első Pozsonyija... Nem mondom a formázás, tekerés, hajlítás kicsit megizzasztott, de úgy gondolom ha nem is tökéletesek a csücskök, azért elmennek... Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom sütemény! A receptjét szó szerint bemásolom, mert így a tökéletes.


A receptből kb. 24 db pozsonyi kifli lesz.
12 db mákos, 12 db diós.

Az elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni.

Diós töltelék : 20 dkg darált dió, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg, kb. 1 dl víz
A vizet a cukorral jól fel kell forralni, majd ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

Mákos töltelék : 20 dkg darált mák, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg, kb. 1 dl víz
A vizet a cukorral jól fel kell forralni, majd ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

A lekenéshez : 1 vagy 2 db tojás kell, ez függ a tojás nagyságától.

Hozzávalók a tésztához : 45dkg liszt, 5 dkg porcukor, 12.5 dkg margarin, 6 dkg zsír, 1 dkg só, 2.5 dkg élesztő, 1 db tojássárgája, kb. 1.5 dl hideg tej

A tészta elkészítése : A hozzávalókból egy rugalmas, kemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy az élesztőt nem kell keleszteni, hanem csak belemorzsolni. A tejet kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá! A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, tehát változhat!

Az elkészített tésztánkat egy fél órát pihentessük a hűtőben. Ezután osszuk el 24 db, kb. 3.6 dkg-os darabokra. A darabokból formázzunk golyókat, majd a kezünkkel lapítsuk el. Ezután könnyen ki tudjuk nyújtani ovális alakúra. A kinyújtott tésztának kb. 2 mm vastagságúnak kell lennie.
Mindkét töltelékünket osszuk el 12 felé és helyezzük őket a kinyújtott tésztákra, majd tekerjük fel a diósat kapocs, a mákosat patkó alakúra a képen látható módon. 





Helyezzük őket sütőpapíros tepsire, kenjük le őket tojássárgájával ( egyformán mindenhol, különben nem lesz szép ). Tegyük őket hűvös, szellős helyre , és hagyjuk megszáradni.
Hűtőszekrénybe ne tegyük, mert ott nem fog száradni a tojás a tetején, és nem lesz majd szép márványos a kiflink!
Kb. másfél óra múlva, ha a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflin, kenjük le őket tojásfehérjével. Szintén kb. másfél órát kell száradnia,cserepesednie.

Előmelegített sütőben, 180 – 190 fokon, kb. 10 perc alatt arany barnára sütjük.






Illéskrisz Konyhája



2012. március 15., csütörtök

TOJÁSVIRÁG










Egy szál "virággal" köszöntöm Március 15.-t. Kellemesen megreggeliztünk négyesben ebben a verőfényes napsütésben, ugyan még a lakásban és nem a teraszon, de már az sem várat sokat magára, és utána  elmegyünk biciklizni, kutyuskát sétáltatni. Úgy hívogat a napsütés... Délután készítek egy gyors estebédet, mert ma a semmittevés a program! Kellemes pihenést mindnyájatoknak!


Illéskrisz Konyhája



2012. március 14., szerda

TONHALAS BABSALÁTA












Hoztam Nektek egy könnyed saláta féleséget. Én ma, csak ezt ettem. Kicsit savanykás, kicsit borsos, szóval úgy ahogy volt, finom volt. Pár perc alatt összedobható, könnyű étel. Ha csak magában esszük akkor pirítsunk mellé toast kenyeret, ha köretként adjuk, akkor jól megy a sültekhez. Nem vacakoltam a bab főzésével, kinyitottam egy jó minőségű fehér bab konzervet. Finom volt.


Hozzávalók: 25 dkg főtt fehér bab vagy 2 doboz konzerv bab, 2 doboz tonhal, 1 fej lila hagyma, 1 citrom leve, kevés oliva olaj, só, bors, petrezselyem.


A babot leszűrjük, a tonhalról leöntjük a felesleges levet. A hagymát apró kockára felvágjuk és kissé lesózzuk. Egy tálba öntjük a babot, hozzákeverjük a hagymát, kevés oliva olajjal meglocsoljuk és ízesítjük sóval, borssal, citromlével. Lazán átforgatjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a tonhal darabokat és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Jégbe hűtjük, majd lila hagyma karikákkal feldíszítve, pirítóssal tálaljuk.



És Díjat kaptam Anikótól, Nyammm-tól....Köszönöm, hogy gondoltatok rám!



 
Szabályok:

1./  Linkeld be annak blogját akitől kaptad a díjat.

2./  Tedd ki a blogodban.
3./  Add tovább olyan négy blognak, akiknél szívesen és többször is kommentelsz.
4./  Add még tovább kettő olyan blognak, ahol még nem vagy rendszeres olvasó, vagy csak nagyon ritkán fordulsz ott elő.
5./  Értesítd a díjazottakat, hogy tudjanak róla.
 

Mivel nagyon sok blogot olvasok, nézegetek és szeretek, nehéz a választás és nem szeretnék kiemelni belőlük négyet, ezért küldöm szeretettel MINDENKINEK. Remélem nem gond...



Illéskrisz Konyhája

2012. március 11., vasárnap

KINDER PARADISO












Ha a kislányommal megyek vásárolni, biztos landol a kosárban egy két nyalánkság is, köztük a Kinder Paradiso. Nem vitatom, tényleg finom sütemény szelet. De ahhoz, hogy mindenkinek jusson egy-egy csomag, úgy már elég drága, egy ilyen apróságért. Hogy mindenki kiélvezhesse bőven az ízét, délutánra sütöttem egy egész tepsivel. Ebéd után meglepetés lesz a családnak, úgy is már régen készült ilyen krémes finom nyalánkság... Nem pont úgy készült, ahogy régen a NLC-ról elmentettem a receptjét, hanem egy fúziós megoldással. A piskóta receptje egy régi túrós torta alapja, a krémjébe pedig belecsempésztem egy adag mascarpone-t. Fincsi lett, ahogy krémet kóstolgattam, de majd igazán az ebéd után lesz a "puding próbája..."


Tészta: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 12,5 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, csipet só, 1/2 citrom reszelt héja.

A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Mindkét tojással habosra keverjük a vajas krémet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkever lisztet és a 1/2 citrom reszelt héját. Alaposan kikeverjük, majd egy kb. 15 x 25 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. Természetesen előtt egy sütőpapírral kibéleljük a tepsi alját. A piskótát 175 C-on, 15-20 perc alatt, világosra sütjük. Nem kell megijedni, ez a tészta elég vékony lesz, de langyosra hűlés után szépen félbe lehet vágni lapjában. Én cérnával szoktam, így a legegyszerűbb. Míg sül és hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet.  

Krém: 2,5 dl tej, 3 csapott evőkanál liszt, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 25 dkg Mascarpone, 2 dl.tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, csipet só, 2 kávéskanál zselatin kevés vízben felmelegítve.

A tejben elkeverjük a a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve, besűrítjük, krémet főzünk belőle. Kihűtjük. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint. Ezután habverővel belekeverjük a mascarpone krémet és a citrom reszelt héját. A végén lazán beleforgatjuk a krémbe a felvert tejszínhabot.

Az alsó piskóta lapra kenjük a krémet, befedjük a másik piskótalappal, enyhén lenyomjuk, hogy szép sima legyen a sütemény teteje, majd letakarva, hűtőbe tesszük és 2-3 órát dermedni hagyjuk. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre felvágjuk a süteményt és porcukorral meghintve tálaljuk.





Illéskrisz Konyhája



2012. március 8., csütörtök

LILALÉ








Nem tudtam más nevet adni a levesemnek, mint hogy LILALÉ... Lehet kicsit meghökkentő, de amikor a fiam felemelte a lábas fedelét és belenézett, rögtön azt kérdezte: "Mi ez a lila lé?!..., nem tudtam már máshogy elnevezni. Szóval ez a lila lé nem más, mint, lila káposzta krémleves burgonyával. Hát nem csodálatos a színe? Rögtön beleszerettem. És még az íze is finom, selymes és krémes. És különben is, így tavasz kezdetén kellenek a vitaminok. A káposztában pedig sok van. Persze legjobb lenne, ha nyersen ennénk, de a lila káposzta elég markáns ízvilággal bír, így ízesítés nélkül nehéz lenne elfogyasztani.



Hozzávalók: 1/2 fej kisebb lila káposzta, 2-3 szem közepes burgonya, 2 dl. főző tejszín, só, 1/2 citrom leve, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.


A  káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony szálasra megvágjuk. A  burgonyát meghámozzuk, majd felszeleteljük. Egy lábosba szórjuk a káposztát, hozzáadjuk a burgonyát majd felöntjük kb. 1.5 l vízzel. Megsózzuk, majd felforraljuk. Lassú tűzön puhára pároljuk. Míg fő a káposzta, addig a tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt. Mikor megpuhult a káposzta, botmixerrel pürésítjük az egészet és behabarjuk a tejszínnel a levest. Sóval, citromlével ízesítjük és egyet forralunk rajta. Forrón tálaljuk.



Illéskrisz Konyhája



2012. március 7., szerda

FLAMMKUCHEN...












Flammkuchen avagy "lángoló pite" / nagyjából fordítva /... Egy nagyon finom, vékony dongájú kenyérlángos. Illetve leginkább a langalllóra hasonuló, lepény féleség. A rakománya is megegyezik a langallóéval, hiszen tejföl, füstölt húsos szalonna és hagyma az összetétele...A rakomány összetétele változhat annak a függvényében, hogy éppen mi van otthon. Lehet csak sajtos, vagy csak hagymás-tejfölös, vagy bármilyen húsos töltelékes. Én most reggelire készítettem, hogy az ügyintézős-mászkálós délelőttön, ne az éhséggel keljen foglalkoznunk. Hát bevallom, bejött! Pont jól laktunk tőle, és nem utolsó sorban nagyon ízlett! Finom, vékony, ropogós tésztája abszolút passzolt a hagyma édeskés és a húsos szalonna sült-sós ízével. Egy bögre citromos tea kíséretében, gyorsan lecsúszott. Persze teát csak a reggel miatt ittunk, de este felé inkább egy jókora pohár, habzó sör dukálna ám mellé...Ez az adag 2 személynek elegendő, ha csak ez van tálalva. De ha más finomság is kerül az asztalra, akkor többen is megkóstolhatják ezt a csodát...


Hozzávalók egy kb. 30-35 cm-es lepényhez: 20 dkg liszt, 120 ml. langyos víz, 2 evőkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál só. Rakomány: 3 evőkanál tejföl, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors, kevés szárított snidling.


A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan kidolgozzuk, majd a két tenyerünk között jó alaposan ki sodorgatjuk. Mikor szép sima, visszatesszük a tálba, letakarjuk és 20 percet pihentetjük a tésztát. Addig a tejfölt kikeverjük, a szalonnát nagyon apró kockára felvágjuk, a hagymát pedig vékonyan felszeleteljük. Mikor pihent a tészta, lisztezett lapon vékony körré kinyújtjuk, és átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tésztát megkenjük a tejföllel, rászórjuk a szalonnát és a hagymát, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük a szárított snidlinggel. A végén olajos ecsettel lekenjük a tészta széleit.





A sütőt előmelegítjük kb. 180 C-ra, és 15-20 perc alatt, készre-ropogósra sütjük a lepényünket. Háromszög alakú szeletekre felvágjuk, majd forrón tálaljuk. Illik hozzá friss, primőr kerti zöldség, esetleg mustár vagy ketchup.






Illéskrisz Konyhája

2012. március 4., vasárnap

ARANYGALUSKA MUFFIN - VANÍLIA SODÓVAL






Gulyásleves...






Ki gondolta volna, hogy milyen jó receptes kincseket lehet találni, a Metro újságban....Rögtön megfogott az Aranygaluska muffin receptje, amit ma ebédre a gulyásleves mellé el is készítettem. Pont elég a mennyisége 12 adag muffinhoz. Amúgy is olyan rég sütöttem már ilyet, úgy hogy éppen itt volt már az ideje. Vaníliasodóval egyszerűen verhetetlen volt a leves után.


Hozzávalók: 30 dkg átszitált finom liszt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál cukor, 1 csapott mokkáskanál só, 2 dkg élesztő kb. 1.5-2 dl langyos tej. A forgatáshoz : 1 tojás és 10 dkg darált dió 2 evőkanál porcukorral elkeverve.



Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a langyos tejet és végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Mikor szép hólyagos a tészta, akkor letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 12 gombócra elosztjuk. Minden gombócból készítünk 3-4 pici gombócot. A kész gombóckákat felvert tojásba, majd a diós keverékbe hempergetjük. A muffin sütő üregét olajjal kikenjük és ebbe rakosgatunk 3-4 diós gombóckát. 





Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 175 C-os sütőbe tesszük sülni. Addig ütjük, míg szép arany barna színe nem lesz a diós halmoknak. Mikor megsült, langyosra hűtjük, majd kiszedjük őket a formából. Vanília pudingból, több tejjel és vaníliás cukorral, sodót főzünk. Az aranygaluska muffinokat a vaníliás sodóval leöntve tálaljuk.






Illéskrisz Konyhája