"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. október 21., vasárnap

BUSSOLAI / Ropogós gyűrű kenyér... /

















Ma reggel megint "süthetnékem" támadt. Mivel nem maradt reggelire semmiféle kenyér, valami olyat kellet előállítanom, ami jó reggelire és délutánra is, uzsonna időre. Vettem finom francia vajat, vajkrémet és sajtot, amihez tökéletesen passzolt ez a szinte csak ropogós kenyérhéjből álló finom péksütemény. Tunkolva ettük a vajjal és a vajkrémmel, a sajtot pedig majszoltuk mellé. Utána jöhetett egy nagy pohár tej és máris meg volt a csodás reggelink.
Ötlet: itt...



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg friss élesztő, 120 ml langyos víz, 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál cukor.



Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt, rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Olajos kézzel átsimogatjuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapra borítjuk a tésztát, lazán átgyúrjuk majd elosztjuk 10 részre. Kb. 30 cm-es rudakat sodrunk a tészta darabokból, majd a két végét eldolgozva, kialakítjuk a karikákat belőlük. Oválisra formázzuk a gyűrűket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Légkeveréses sütőben 180 C-on, pirosra, ropogósra sütjük a kenyér gyűrűket. Frissen, ropogósan, vajkrémmel tálaljuk.









Illéskrisz Konyhája




10 megjegyzés:

  1. Húúú, de szépségesek ezek a kenyérgyűrűk!!! Szeretem a friss, ropogós kenyérhéját így igen kedvemre való lenne. Olyan egyszerű, hogy még én is nekimerek állni a sütésnek.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki! Igazán szorgos vagy, hogy már reggel kenyérsütéssel kezdtél. :)

    VálaszTörlés
  3. Really interesting recipe! Ciao

    VálaszTörlés
  4. Ezt ki kell próbálnom, nagyon szeretem a ropogós kenyeret!

    VálaszTörlés
  5. Kriszti! Csodaság, mint minden Nálad!:)

    sherpa

    VálaszTörlés
  6. Tökéletesek, nagyon jól néznek ki. :) Szépek a képek, mint mindig. :o)

    VálaszTörlés
  7. Na, ezt is el mulasztottam?...hat ez a kenyer nagyon szep, ropogos, es guszta!

    VálaszTörlés
  8. :D Ajj, de jópofa! És sokkal szebbek a tieid, mint a forrásmegjelölésben láthatóak. Ha egy jó nagy dobómozdulattal felém repítenél 2-3 karikát, azt nagyon megköszönném. ;)

    VálaszTörlés