"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. augusztus 3., péntek

REGGELI ROPOGÓS ZSEMLE


















Maradt négy szikkad zsemlém az elmúlt napokról, így muszáj volt felhasználnom. Mindenképpen valami pirítósra vagy melegszendvicsre gondoltam, aztán eszembe ötlött, hogy láttam a neten ezt a variációt... Pont jó alkalom volt a zsemléket így megsütni. Rém egyszerű, csak kockában be kell vagdosni a zsemléket, de úgy, hogy az alját egyben hagyjuk. Vágás után alul kissé megnyomva, a zsemle kinyílik majd mint a tubarózsa. Ezekbe a nyílásokba kedvünk szerint rakosgathatunk különféle sajtokat, szalámit vagy sonkát... Én most csak sajtot használtam hozzá. Nagyon finom, pompás reggeli lett belőle...



Hozzávalók: szikkadt zsemle, sajt féleségek, esetleg szalámi vagy sonka, só, fokhagyma granulátum, metélőhagyma, vaj.





Éles késsel a zsemléket úgy vágjuk, kockázzuk meg, hogy az aljuk egyben maradjon. Majd alul kissé megnyomjuk, hogy kinyíljanak a rések. A résekbe sajtlapocskákat dugdosunk, megsózzuk, fokhagymával és metélőhagymával megszórjuk, majd vajdarabkákkal megtűzdeljük a zsemléket. Forró sütőben grill funkción, pirosra, ropogósra sütjük az egészet. Különböző mártásokkal és friss zöld-félével : paradicsommal, paprikával, újhagymával vagy retekkel tálaljuk.








Illéskrisz Konyhája



14 megjegyzés:

  1. Mindig bámulok, hogy milyen kreatív vagy. Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  2. Hogy neked milyen jó ötleteid vannak:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és finom is, biztos.

    VálaszTörlés
  4. Naaaaagyon guszta és finom! :)

    VálaszTörlés
  5. De jó ötlet megint!Csodás képek Kriszti!Nagyon finomak lehetnek a Vidék Ízében bemutatott recepjeit és nagyon csinos vagy!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szuperul néz ki! Ha egyszer marad rám szikkadt zsemle már tudom mi lesz vele.

    VálaszTörlés
  7. Csodajó ötlet, a legközelebbi száradó zsömléből ezt fogom készíteni:) Esetleg kis szalonnát dugdosok bele a férfiaknak:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta!!! Olyan csodálatos a képen, hogy muszáj lesz zsemlét vennem, és hagyni hogy kiszikkadjon.:)

    VálaszTörlés
  9. Miért kell szikkadtnak lennie? Szerintem a nemszikkadtat is be lehet vágni, és meg lehet sütni! :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen friss zsemle is jó hozzá, talán azt nehezebb szépen bekockázni. Főleg a mostani felfújt zsemléket... Nekem szikkadt volt itthon, azzal könnyebb volt a dolgom...

      Törlés