"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. július 6., péntek

A LEGJOBB SAJTOS RÚD...















Már korábban szemet vetettem erre a "Legjobb sajtos rúdra", amit Latsia blogjában láttam. Elhittem neki, hogy nagyon finom és bizton állítom, hogy nem árult vele" zsákba macskát..." Valóban a legjobb! Finom ropogós, jó ízű, igazi sajtos ropogtatni való. Sajtos rajongók ki ne hagyják! Nagyon egyszerű és kivitelezhető sós finomság, pillanatok alatt... Egy baráti összejövetel középpontja lehet! Csak ajánlani tudom!


Íme a receptje, változtatás nélkül ide másolva:


40 dkg liszt
6 evőkanál tejföl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk.
Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele.
Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük 1 tojássárgájával és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. (Minél vastagabbra nyújtjuk, annál finomabb lesz!)
Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe.
180 fokon sütjük kb.15-20 percig.



Nagyon finom!








ILLÉSKRISZ KONYHÁJA

24 megjegyzés:

  1. Ez ránézésre is tényleg a legjobb. Jajj de jó lenne tengerparton eszegetni, kagylókat gyűjtögetve, mint a képeden a hangulat:)

    VálaszTörlés
  2. Elhiszem Neked/Nektek, hogy finom és el is mentem receptet. :) Most már csak arra várok, hogy egy kicsit hűvösebb legyen, hogy a sütőt tudjam bekapcsolni.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda csodafotók! Még önmagadat is felülmúltad!

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, nagyon jól hangzik. Amolyan "azonnalmegyekésmegissütöm" rágcsika. Nekem való, sajtrajongónak. :-))

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon finom, én is sokszor sütöm ezt, azt hiszem a blogra is feltettem:) Hihetetlen sebességgel szokott elfogyni.

    VálaszTörlés
  6. Most jövök Petra oldaláról, hogy gratuláljak a Klasszikus Hungarikumok kategória 2. helyezéséhez!! Szóval gratulálok :)!!
    Látom megint milyen finomságot készítettél. Legszívesebben lenyúlnám a képernyőről :)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maria!

      Köszönöm, hogy szóltál, meg sem néztem... Nagyon örülök neki!!! Ahogy láttam, Gizi is nyert a kakaós csigával! :o)

      Törlés
  7. Nagyon guszta!!!! Több sajtos receptem van, de ezt semmiképpen nem hagynám ki.:)

    VálaszTörlés
  8. Én is keresem a tökéleteset, úgyhogy elmentettem, és kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  9. Hasonló az én receptem is és bizton állíthatom, hogy a legjobb sajtosrúd!!! A kedves háziorvosunktól kaptuk a receptet. :) Előző este is elkészíthető, és a hűtőben a másnapi sütésig tökéletesen eláll. Abba sem bírjuk hagyni!!! :)

    VálaszTörlés
  10. Lányok!

    Köszönöm! Tényleg nagyon finom volt, csak ajánlani tudom! :o)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta es finom a sajtos rudak. En mar regen sutottem ezt, de nalunk a narancs sarga sajtal,amit"cheddar cheese-nek" nevizik, meg a parmesan sajtal. Megint ismet gyonyoruek a fotok, persze precizen el keszitetted mint a Latsia, csak nekem nagyon furcsa hogy o nem hagyott kommentet a te blogodon ilyen megtisztelo post utan. Nalunk itt nagy tisztelet mind ketto blogosnak ha meg emlitik egymast, vagyis a receptet veszik es elkeszitik!

    VálaszTörlés
  12. Már ki is próbáltam, isteni finom lett, köszi a receptet!:)

    VálaszTörlés
  13. Tegnap megsütöttem, nagyon-nagyon fini lett, ezután csak így csinálom, köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  14. Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy ez amolyan száraz, ropogós fajta rúd,vagy olyan, ami puha, omlós? Előre is köszönöm a választ! Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Inkább ropogós fajta és nagyon finom! :o)

      Törlés
  15. mindent a betű szerint csináltam...iszonyat vajas lett a végeredmény és nagyon nedves mardt a tészta...én azt hittem, hogy ez egy kicsit szárazabb/ropogosabb süti...
    de azért mentettem a menthetőt...még melegen szétszedtem a rudacskáket és lazán elrendezve két rácson visszatettem a sütőbe alacsony hőfokra, légkeverésre hogy kicsit száradjon...így már elviselhetőbb lett a végerdmény....viszont alpapba nem tudom mit csináltam rosszul :)

    VálaszTörlés
  16. Többször sütöttem már, isteni finom és gyors.
    Köszi, a receptet!

    VálaszTörlés
  17. Kriszta, képzeld a nagy recept keresgélés közben, mégis a jól bevált recept mellett döntöttem. Tepsiben van, reggel sütöm ki.
    Isteni finom volt eddig minden alkalommal.

    VálaszTörlés
  18. Meg kell mondjam tényleg a világ legjobb sajtos rúdja :-) tegnap sütöttem meg. De vaj nem volt itthon így 20 dkg zsírral helyettesítettem. Isteni finom. Köszönöm a receptet 😊😊😊.

    VálaszTörlés