"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. február 17., péntek

CUKORVIRÁG TORTADÍSZ
Minap, Tücsöknél láttam egy seregnyi apró picuri cukorvirágot. Olyan aranyosak voltak, rögtön megtetszettek. Mivel ma nagy tortasütésben vagyok / 2 nagy torta rendelésre.../, máris az egyik tortára, ami egy kislánynak készül, ezeket a pici virágokat képzeltem el. Tegnap nagy elánnal neki is álltam a cukorvirág készítésnek. Minden nagyon flottul ment, csak az volt a bibi, hogy rossz idomcsövet választottam ki, és ez által tök más virágok születtek, mint Tücsöknél... Nem volt kedvem szétszerelni és kísérletezni a csövekkel, így maradt ez, és maradtak ezek a kicsit lapos, de azért kicsit aranyos, hát hogy is hívjam őket, babarózsa virágocskák... Legközelebb már biztos jobb lesz, hisz " Jó pap is holtig tanul..." Gondolom, hogy majd az emeletes csokitortán azért nem lesznek olyan bénák...Azért Tücsöknek köszönöm az ötletet!Illéskrisz Konyhája11 megjegyzés:

 1. Szerintem nagyon édesek lettek! :)

  VálaszTörlés
 2. Kriszti már vártam a virágaid, mert láttam, hogy Anitánál tanácsot kérsz, és megnyugtatlak, nagyon szépségesek lettek! Csodás színük van, irigykedem a sárgára mert olyan színem nincs, de azt hiszem ideje lesz beszerezni porfestékeket!! Jövő hétre Anyukámnak kell meglepi tortát sütnöm, és most hétvégén azt hiszem legyártom rá a virágokat! :))) Nektek köszönhetően! :)) Puszi!

  VálaszTörlés
 3. Te a tettek embere vagy úgy látom! Nagyon jól sikerültek szépek lettek! Én is megcsodáltam és mondtam is hogy kifogom próbálni. Szerintem még várat egy kicsit magára a dolog.

  VálaszTörlés
 4. Nekem borzasztóan tetszenek!!! Olyan szép színűek és aranyosak! A tortán biztos csodásan fognak mutatni - hisz' a torta is maga csodaszép lesz (ahogy Téged ismerlek)! :)

  VálaszTörlés
 5. Szépek lettek! Jól fog mutatni a tortákon. Majd megmutatod, ha készen lesznek?

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépségesek, gyönyörű a színűk!! Biztosan csodaszép lesz a torta, nagyon ügyes vagy.:)

  VálaszTörlés
 7. Szerintem is nagyon aranyosak, a kislány aki kapja biztos nagyon fog örülni :)

  VálaszTörlés
 8. Lányok!

  Köszönöm a kedves szavakat, nemsokára megmutatom a kész tortát... :o)))

  VálaszTörlés
 9. Tényleg nagyon szépek lettek, szuper ötlet.

  VálaszTörlés
 10. Ne csak a gyönyörűséges virágokat, de a torta receptjét is mutasd be légyszííí!!!

  VálaszTörlés
 11. Eddig mindig csak vettem "aranyárban" cukorvirágokat, kaphatok receptet a gyönyörűséges virágaidról.
  Köszönöm
  Giballa Kati
  http://gibkatkonyhaja.blogspot.com

  VálaszTörlés