"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. január 16., vasárnap

RIZSSALÁTA

Köretként vagy fogyókúrában is ehetjük, könnyű ebéd vagy vacsora.





Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1/2 kígyó uborka, 1/2 doboz konzerv kukorica, 1 piros kaliforniai paprika.

Öntet: 2 evőkanál, oliva olaj, 1 kávéskanál ecet, 1 evőkanál mustár, ízlés szerint só.

A rizst megmossuk és kissé átpirítjuk. Felöntjük másfélszeres vízzel, sózzuk és  nem túl puhára /al dente / megfőzzük. Kihűtjük. Míg fő a rizs, elkészítjük a zöldségeket. Apró kockára vágjuk az uborkát és a paprikát, a kukoricát leszűrjük. A rizshez adjuk a zöldségeket, majd az öntettel az egészet átforgatjuk.