"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. augusztus 28., vasárnap

BARACKOS TORTÁCSKA














Végre engedett a kánikula a szorításából és megkegyelmezett a napocska a sugaraitól...Így már sokkal élhetőbb ez az idő, mint egy-két nappal ezelőtt. Amúgy meg, pár napig pihent a konyhám és a fényképezőgépem is ebben az időben, nem beszélve a számítógépről is, mert az is bemondta az unalmast...az sem bírta ezt a tikkasztó időjárást. Leolvadt az alaplapról valami kütyü, amitől a gép leállt és csak hibaüzeneteket küldözgetett. Most már meggyógyult, mert a szaki megjavította. Szóval, most, hogy már minden pöpecül szuperál, én is alkottam egy könnyű süteményt...


Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 3 nektarin, 1 marék áfonya vagy szeder, 1 tojás, 2-3 evőkanál baracklekvár, kevés barna cukor.


A leveles tésztát, lisztezett alapon késhát vastagra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. A maradék tészta darabokat összegyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és felcsíkozzuk, mert ezek a csíkok kellenek majd a süti pereméhez. A barackokat kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A tészta korongokat átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a felvert tojással lekenjük a korongok széleit. A tészta csíkokat körbe rakjuk a lekent széleken, kis peremet képezve. A tészta fészkek közepét baracklekvárral megkenjük, kirakjuk a gyümölcsszeletekkel, az áfonyával megszórjuk, majd sütemények széleit ismét lekenjük a tojással, a gyümölcsöt pedig megszórjuk barna cukorral. 






Előmelegített sütőben, 160 C-on, pirulásig sütjük a tortácskákat. Langyosra hűlve, porcukorral megszórva kínáljuk.








7 megjegyzés:

  1. kedves kriszti, hollandiabol nezegetem ezeket a finomsagokat, es miutan nalunk , hogyugymondjam minusz a hoseg, igy igen csak jol esne ez a sutike. szoval a ferjem keri hogy ne csak fotot, de az igazit is kerjuk. ha-ha-ha. ja es en is gyorsan megcsinaltam, de lekvar nelkul es kis fahej, es holl. palacsinta sirup. nyami , koszi judit oma.

    VálaszTörlés
  2. Judit!

    Nagyon szívesen a receptet, örülök, hogy ilyen messziről is bekukkantanak a konyhámba! Ha egyszer az okosok, kitalálják a fénypostát, ígérem küldök majd a sütiből, mert ez csakis langyosan az igazi!! :o)))

    VálaszTörlés
  3. Szeretem ezt a sokoldalú leveles tésztát. Nagyon gusztaságokat varázsoltál belőle. Ezzel a sok gyümölccsel nagyon finom. :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett ez a tortácska, olyan cuki:) Örülök, hogy megjavult a géped és újra hozod a recepteket. Sajnos itt nem nem lehet kész leveles tésztát kapni, nagyon ritkán állok neki én magam elkészíteni. Pedig ha egyszer egy jó nagy adagot készítenék, azt lefagyaszthatnám. Mindenesetre nagyon édesek ezek a sütik.

    VálaszTörlés
  5. Annyi finomségot készítesz, hogy egyik szebb mint a másik. Ezek a tortácskák is aranyosak, és gondolom finomak is, hisz gyümölcs van bennük.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de szép sütikék! S milyen finom lehet... S milyen szép a tányérod...

    VálaszTörlés