"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. április 22., péntek

MARCIPÁNOS CSOKOLÁDÉS MUFFIN



















Gyorsan ide valami nagyon finom csokis izét..., futott át az agyamon.....Ilyenkor azon gondolkodom, hogy mit tudnék ebből a gondolatból, valami kézzel fogható dolgot összehozni. Sajnos sokszor van ez így, hogy megkívánok valamit, és a másik pillanatban, persze, ha időm engedi, már a konyhában forgolódok az alapanyagokkal.... Így történt ez most is, eme finom csokis muffinnal.


Hozzávalók: 3 tojás, 7.5 dkg liszt, 7.5 dkg keserű kakaópor, 1/2 sütőpor, 1 evőkanál margarin, 3 evőkanál olaj, 15 dkg cukor, 1 pohár tej, 3 evőkanál csoki lencse, kb. 8 dkg marcipán, csipet só.


A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálban össze keverjük, majd hozzáütjük a tojásokat. Ezután még hozzáadjuk a vajat az olajat a tejet és a cukrot. Alaposan kikeverjük, hogy sima massza legyen. A végén belekeverjük a csoki lencsét is. Muffin pappírokkal kibélelünk 12-es muffin sütőformát, majd mindegyik papír alját félig töltjük meg a csokis masszával. Ezután a marcipánt kicsit átgyúrjuk, ujjnyi vastag hengerré sodorjuk, majd felvágjuk 2-3 mm széles szeletekre. Kb. 3-4 szelet marcipánt dobunk a csokis masszákra és befedjük a maradék csokis tésztával. Előmelegített sütőben, 175 C-on tűpróbáig sütjük a muffinokat.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése