"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. március 2., szerda

TÚRÓGOMBÓC

Olyan ember biztos nem létezik, aki nem szereti a Túrógombócot. Lehet kedvelni, szeretni vagy éppenséggel rajongásig imádni. Sok receptje létezik, ezért nagyon nehéz megtalálni a tökéletes összetételt. Hol keményre fő, hol szétesik, hol pedig nyers marad a közepe...Az aranyló gömböknek, pedig lelkük van...Akkor a legfinomabb, ha habkönnyű, légies és puhán megadja magát a desszertes villának.




Hozzávalók:

50 dkg túró,
2 tojás,
12 csapott evőkanál búzadara,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál tejföl,
csipet só.

A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást a búzadarát, a cukrot, a tejfölt és a csipet sót. Elkeverjük, majd fóliával letakarva, 1 órát, hűvös helyen állni hagyjuk. Erre azért van szükség, hogy a búzadara némi nedvességet magába szívjon és könnyebb legyen. Bő vizet forralunk, melybe teszünk egy kevés sót is. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a forró vízbe engedjük őket. Pár perc múlva a gombócok feljönnek a víz tetejére. 1 percet még főzzük őket, majd egyenként pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat. Vaníliás porcukorral ízesített tejföllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Pihe, puha ez a gombóc, látszik rajta.
    Alig várom, hogy legyen majd eper és azzal készíthessem.
    Nagyon szeretjük úgy. Próbáltad már úgy Kriszti?

    VálaszTörlés
  2. Szia Nelli! Az eprest úgy érted, hogy a közepére egy eperszem kerül, vagy eper öntetre gondoltál? Gondolom mindkét variáció isteni lehet, de még ilyen formában nem tálaltam. Viszont nagyon jó ötlet!Köszi!

    VálaszTörlés