"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2010. december 20., hétfő

KÍNAI SZEZÁMMAGOS-MÉZES CSIRKE

Az egész család rajong a "kínai kajákért", nem telik el úgy egy hónap sem, hogy ne vándorolnánk el a kedvenc kínai éttermünkbe és jól ne lakjunk puffadásig. Édes-savanyú-csípős-ropogós falatok, ilyen olyan rizzsel és pirított tésztával. A párom nem egy gurmand, ő inkább a jó magyaros ízeket szereti, így ő marad a hasonló ízekkel bíró, amolyan lecsós dolognál, a zöldséges-csípős csirkénél. A sült mézes-banán, nála már kiütötte a biztosítékot, neki ez már egyenlő volt a sokkhatással. No, de maradjunk ez én kedvencemnél, a szezámmagos csirkénél....Nemrég a világhálón  akadtam bele az otthon is elkészíthető verziójába, melyet rögtön másnap el is készítettem. Hihetetlen!!!! Ugyan az az íz és küllem az én konyhámban is! A receptet Törökparadicsom oldalán találtam, ezúton is köszönet érte!


Hozzávalók: 2 csirkemellfilé , olaj , szezámmag
    Páchoz: 1 ek szezámolaj , 1 ek fehérbor , só , fehér bors , cukor
      Bundához: 1 tojás , 2 ek olaj , 12 dkg liszt , 3 dkg étkezési keményítő , 1 kk sütőpor , 1,5 dl víz , só
        Mézes mártáshoz: 3 ek méz , 4 ek cukor , 2-3 ek ketchup , 1 ek ecet , 1 kk Erős Pista


          A pác hozzávalóit alaposan összekeverem és beleforgatom a kockákra vágott mellfilét. Letakarva  fél órára félreteszem, közben elkészítem a bundát: felverem a tojást az olajjal, belekeverem a lisztet, a keményítőt, a sütőport és annyi vízzel keverem simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A bepácolt húskockákat a tésztába mártom, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön. Összekeverem a mézes mártás hozzávalóit, wokban megforrósítom, és a tűzről levéve beleforgatom a bundázott húskockákat. Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és megszórom vele a bundás, mázas csirkét. Rizzsel tálalom.












          1 megjegyzés: